Velkommen til Gjerstad!

I Gjerstad kan du leve ut drømmen om å bo landlig mellom hav og hei. Kommunen er langstrakt og har bosetting i hele bygda. I øvrebygda har vi kommunehuset, kirken, barnehage, barneskole og flotte boligområder med utsikt over det vakre Gjerstadvannet. Innen en times pendleravstand ligger 34 000 arbeidsplasser.

Gjerstad har mye flott natur og mange oppmerkede stier både for korte og lengre turer. På vinteren har vi oppkjørte løyper i flott skiterreng fra Kleivann til Drivheia. Om sommeren er Sandåkerhølen  (bildet) et yndet utfartssted og regnes av  mange en av Nord-Europas  fineste badeplasser med både sandstrand og fossefall. Frister saltvann mer enn ferskvann er du på få minutter ved sjøen og kan nyte båt- og badelivet i idylliske sørlandske omgivelser.

Sentralt langs E18, hovedfartsåren mellom Sør- og Østlandet, ligger bo- og næringsområdet Brokelandsheia, som gjør Gjerstad til et sentralt sted for vekst og utvikling. Innenfor én times omkrets ligger et kundegrunnlag på  187 000 mennesker.

På Brokelandsheia (bildet under t.h.) ligger mange etablerte virksomheter, og vi har fortsatt ledige næringstomter både til små og store formål. Den første helgen i september arrangeres de årlige Brokelandsheiadagene  som samler et stort publikum fra hele landsdelen.
 

Hele familien kan få spennende og unike opplevelser i Gjerstad. På Brokelandsheia ligger Den lille dyrehage med Norges største regnskog og et unikt mangfold av eksotiske dyr.

I Gjerstads skoger kan du også få en overnatting helt utenom det vanlige.
I Trehyttene kan man oppleve det magiske ved å bo ute i naturen høyt oppe i furutoppene, i komfortable og moderne tretopphytter.


I Gjerstad er vi ekstra stolte av å være hjemkommunen til den verdenskjente matematikeren, Nils Henrik Abel, (1802-1829) som vokste opp på prestegården, der hans far var prest.

Abelsenteret på Brokelandsheia har en flott utstilling om Abels liv og er absolutt verdt et besøk, og jeg anbefaler også å gå Abelstien i området der han vokste opp ved Gjerstad kirke.  Vår moderne ungdomsskole bærer Abels navn og våre elever har et ekstra fokus på realfag. Skolene deltar aktivt på det årlige Abelseminaret i kommunen.


I Gjerstad tør vi  å satse på nye ideer!
I forbindelse med helgens festival vil kommunen og øvrige samarbeidspartnere til Gjerstad LIVE være tilstede under gründerforumet som arrangeres på Heimat Hotel på Brokelandsheia, lørdag 17. juni kl. 13.00.

Går du med en gründer i magen og søker bistand til å få realisert dine ideer, vil vi sammen med representanter fra vårt næringsliv gjerne ta en prat med deg! Denne dagen vil vi gjerne informere om hva vi kan bistå med, som f.eks. næringstomter, utleie av lokaler, finansieringsmuligheter, tilskuddsordninger og ikke minst erfaringer fra en rekke fagfelt. Kanskje kan denne dagen gjøre til at prosjektet ditt får energien som skal til for å bli til virkelighet?
  

Jeg håper vi ses i juni, og ønsker dere alle en fin festivalhelg i Gjerstad! 

Inger Løite
Ordfører

Vårt grunderforum støttes i tillegg av